Kan vitamine K helpen tegen hartziekten?

                                                                                  Al tijden zweeft er een gerucht rond dat het slikken van vitamine K-supplemeTopvitamins.nlnten hartziekten kan voorkomen. Wij waren erg nieuwsgierig geworden of dat nou een feit is of een fabel. Kan vitamine K helpen tegen hartziekten? Dat is de vraag die wij in deze blog hopen te beantwoorden. Dat vitamine K onmisbaar is voor het lichaam is een ding dat zeker is. Maar zijn er nog meer gezondheidsvoordelen die deze vitamine meebrengt? In deze blog zoeken we het allemaal uit. Ook verdiepen we ons in de manieren waarop je vitamine K binnen kan krijgen.

Kan vitamine K helpen tegen hartziekten?

Er zijn verschillende observationele onderzoeken geweest die hebben gesuggereerd dat het hart profiteert van een dieet met veel vitamine K. Klinische proeven met vitamine K-supplementen hebben echter niet dezelfde positieve effecten laten zien. Het zou kunnen zijn dat andere voedingsstoffen in vitamine K rijk voedsel wel een rol spelen in het positieve effect voor het hart. Het is dus niet zo dat je nu met het nemen van vitamine K supplementen hartaandoeningen kan voorkomen. Het is een fabel.


Hoe krijg je vitamine K binnen?

Vitamine K is een vitamine die je op verschillende manieren binnen kan krijgen. Een makkelijke manier om de vitamine binnen te krijgen is door het slikken van vitamine K-supplementen. Het is echter meer aan te raden om vitamine K binnen te krijgen door het eten van bepaalde voedingsmiddelen. Onder het volgende tussenkopje kan je meer lezen over de voedingsmiddelen die vitamine K bevatten.

Voedingsmiddelen met vitamine K

Zoals we al eerder beschreven kan je vitamine K binnenkrijgen door het slikken van supplementen en door middel van het eten van bepaalde voedingsmiddelen. Het heeft altijd een voorkeur om vitamines binnen te krijgen via je dieet. Hieronder vind je een lijst met voedingsmiddelen die vitamine K1 en K2 bevatten, met deze informatie kan je zorgen dat je via jouw dieet de vitamine binnenkrijgt.

Vitamine K1

– Spinazie
– Boerenkool
– Snijsla
– Andere groene bladgroenten en bepaalde plantaardige oliën

Vitamine K2

– Zuivel
– Gefermenteerd voedsel


You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *